Het Smokkelmuseum
Beleef de wereld van de smokkelaars…
Deze streek, gelegen op het de landsgrens van Nederland en België en op grens van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant, staat bekend om de vele smokkelpraktijken van haar inwoners in vroeger tijden. In alle 6 dorpen van de huidige gemeente Cranendonck zijn verhalen bekend van bewoners, soms hele families, die zich jarenlang met smokkelen bezig hielden. Die “gewone” smokkelpraktijken zijn door het wegvallen van de Europese binnengrenzen grotendeels verdwenen.

Bezoek de website van het Smokkelmuseum hier:
https://www.smokkelmuseumcranendonck.nl/

VVV Cranendonck
Loop eens binnen bij de VVV!
Zij informeren je graag over alle mogelijkheden die Cranendonck met de dorpskernen Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Gastel, Maarheeze en Soerendonk heeft om actief te recreëren of helemaal tot rust te komen in de prachtige natuur. Je vindt bij het VVV kantoor een uitgebreid assortiment aan wandel- en fietskaarten en zij informeren je graag over musea, bezienswaardigheden, activiteiten voor alle leeftijden en evenementen in het dorp en de omgeving.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau, of wil je thuis nog eens terugdenken aan het fijne verblijf in onze streek ? In de winkel vind je een breed assortiment streekproducten, souvenirs en cadeaukaarten.

Tip: Koop een Heide Hapje en geniet van onze bourgondisch streek.

Voor meer informatie over het VVV en wat Cranendonck je te bieden heeft, kun je alvast een kijkje nemen op hun website:
https://www.degrooteheide.eu/nl/ontdekken/gemeenten-van-de-groote-heide/cranendonck